Amethyst

 

 

Algemene informatie

 

Amethyst is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Groene amethyst ontstaat door verhitting van paarse amethyst en heet prasioliet

 

Werking:  Amethyst werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma's en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethyst creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en - als de steen groot genoeg is - een ruimte kunnen reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen. Fysiek heeft amethyst een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).

De kwarts in amethystkwarts versterkt de werking van de amethyst.

 

 

Verzorging:  Amethyst kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

 

 

Sterrenbeeld:  Vissen & Waterman

 

Chakra: Voorhoofdchakra (6e) en kruinchakra (7e)

 

 

Etymologie: Amethyst is afgeleid van het Griekse woord amethustos=tegen de roes of niet bedwelmend en vindt zijn oorsprong in het oude bijgeloof dat de drager ervan beschermd wordt tegen de roeswerking van wijn. Van wijn die gedronken wordt uit een van amethyst vervaardigde beker zou men niet dronken kunnen worden.

 

 

Vindplaats: Amethyst wordt over de hele wereld gevonden maar de grootste vindplaatsen zijn Uruguay en Brazilië.

 

Chemische eigenschappen: Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

Amethyst trommelsteen

3 tot 4 cm                   Art.nr 65

€ 1,50

Amethyst engel

3 cm

Art.nr. 46

€8,75

Amethyst hanger hartje

1,5 cm

Art.nr. 35

€ 2,50

Amethyst engel

5 cm

Art.nr. 45

€13,50

Amethyst pocket stone

2,5 x 3,5 cm

Art.nr. 65

€ 3,95