Aquamarijn

Algemene informatie

 

Aquamarijn kan kleurloos, blauw, groenachtig tot groen en geelachtig van kleur zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans en behoort tot de beryl-groep.

 

Werking: Aquamarijn is een heel spirituele steen met een sterk kalmerende werking (zowel geestelijk als lichamelijk). Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het is een goede steen om te dragen als projecten of persoonlijk zaken afgerond moeten worden want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor helderheid van geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie.

Aquamarijn is bijzonder geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie. Het bevordert spirituele groei, mediamieke gaven, intuïtie en helderziendheid. Fysiek helpt de steen bij keelpijn, opgezwollen klieren, schildklierproblemen, brengt balans in het hormoonstelsel en stimuleert groei. Het heeft een gunstige werking op de ogen (bijvoorbeeld op mensen die bij- of verziend zijn). maag, het gebit en de kaak, en kalmeert overmatige reacties van het immuunsysteem, zoals allergieën (met name hooikoorts) en auto-immuunziekten.

 

Verzorging: Aquamarijn kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

 

Toepassingen

-  Aquamarijn kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid.

-  De steen kan bij oogaandoeningen direct op de ogen geplaatst worden.

-  Aquamarijn kan verwerkt worden tot een elixer.

 

 

Sterrenbeeld:  Tweelingen, Weegschaal, Waterman & Vissen

 

Chakra:  Keel chakra (5e)

 

 

Etymologie: Aquamarijn is afgeleid van de Latijnse woorden aqua=water en marina=zee.

 

Vindplaats:  Aquamarijn wordt o.a. gevonden in Brazilië, Pakistan, Madagaskar en Zimbabwe.

 

Chemische eigenschappen:  Samenstelling: Al3Be3Si6O18, hardheid: 7,5-8 & dichtheid: 2,6.

 

Aquamarijn hanger licht groen

925 sterling zilver

2 cm                    

Art.nr 51

€ 11,50