Bergkristal

Algemene informatie

 

 

Bergkristal is wit tot kleurloos, doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie.

 

Werking:  Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

 

 

Verzorging:  Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

 

Chakra: allemaal

 

Sterrenbeeld:  Leeuw & SteenbokEtymologie, Bergkristal is afgeleid van het Griekse woord krustallos=ijs.

 

Chemische eigenschappen, Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

Engel bergkristal

Art.nr 45

4,5 cm

€ 13,50

 

Bergkristallen hanger

Art.nr 44

1,5 cm

€ 5,95

Engel bergkristal

Art.nr 46

2,5cm

€ 8,75

 
 

Bergkristallen oplaadsteentjes

125 gr

Art.nr 18

€ 4,95

Schelp incl 125 gr bergkristallen oplaadsteentjes

Art.nr 73

€ 11,00

Chakra hanger bergkristal

7 cm

Art.nr. 31

€ 22,50

Bergkristal hanger hart

2 cm

Art.nr. 34

€ 1,95

Bergkristal pocket stone

3,5 x 2,5 cm

Art.nr. 71

€ 3,30

Bergkristal trommelsteen

2 x 3 cm

art.nr. 60

€1,50