Carneool

Algemene informatie

 

Carneool is een oranjerode chalcedoonsoort. Sarder is een bruinachtige carneool. De steen is doorschijnend met een matte tot zijdeglans.Werking:  Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen.

De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals bijvoorbeeld frigiditeit en impotentie. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

 

Toepassingen:  Carneool kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid.De steen kan verwerkt worden tot een elixer.VerzorgingCarneool kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Sterrenbeeld:  Ram, Kreeft, Leeuw & Maagd.

Chakra:  Heiligbeenchakra (2e)

Etymologie:  Carneool is afgeleid van het Latijnse woord corneus=hoornachtig.

Vindplaats:  Carneool wordt gevonden in India, Brazilië en Uruguay.

Chemische eigenschappen:  Samenstelling: SiO2, hardheid: 6-7 & dichtheid: 2,6.

Carneool hanger

Art.nr. 39

2 cm

€ 2,50

Carneool hanger met 925 sterling zilveren oog

2 cm

Art.nr 51

€ 4,95

 

Carneool pocket stone

2,5 x3,5 cm

Art.nr. 68

€ 3,95