Hematiet

Algemene informatie

 

Hematiet is een roodbruin tot zwartgrijs, soms iriserend mineraal met een metaalglans. Het is een ijzeroxide en het belangrijkste ijzererts. Hematiet is licht magnetisch maar niet zo sterk als magnetiet.

 

Werking: Hematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede, aambeien en neusbloedingen. Het werkt eveneens bij kramp in de benen en bij slapeloosheid.

Verzorging: Hematiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar moet goed afgedroogd geworden als het in contact is geweest met water. De steen kan anders gaan roesten. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

 

Toepassingen:

-  Hematiet kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur direct op de huid.

-  De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden waar de werking nodig is.

-  Het kan verwerkt worden tot een elixer.

 

Sterrenbeeld: Ram

Chakra:  Basischakra (1e)

 

Etymologie:  Hematiet is afgeleid van het Griekse woord aima wat bloed betekent omdat het aarde en andere gesteente een roodachtige kleur kan geven.

Vindplaats:  Hematiet wordt o.a. gevonden in Engeland, Italië, Australië, Mexico, Brazilië en Canada.

Chemische eigenschappen: Samenstelling: Fe2O3, hardheid: 5-6 & dichtheid: 5,2.

 

Hematiet hanger

925 sterling zilver

2 cm                    

Art.nr 51

€ 6,50

Schelp incl 125 gr Hematiet ontlaadsteentjes

Art.nr. 73

€ 11,00

Hematiet ontlaad steentjes

125 gr

Art.nr. 18

€ 4,95