Prehniet

 

Algemene informatie

 

Prehniet is kleurloos tot wit, grijs, groenachtig tot peergroen. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige tot parelmoerglans.

Werking: Prehniet bevordert persoonlijke en spirituele groei. Het geeft inzicht in jezelf en helpt vermijdingsgedrag en zelfverdedigingsmechanismen verminderen door psychische bagage op te ruimen en verdrongen ervaringen en emoties naar de oppervlakte te laten komen. De steen bevordert liefde, rust, vrede en genezing in jezelf en in je omgeving en kan daarom goed door mensen die healings geven gedragen worden. De steen verbetert ook de zintuigen en het analytisch denkvermogen. Prehniet heeft een sterke connectie met de natuur. Spiritueel beschermt het de aura, helpt visualiseren en contact maken met gidsen en engelen en is dus een goede steen om te gebruiken bij het mediteren. Fysiek kan prehniet ondersteunend helpen bij afvallen omdat het de vetstofwisseling stimuleert en helpt gifstoffen afvoeren. Het heeft een positieve werking op de nieren, blaas, thymus, schouders, borst, longen, jicht, het bloed, bindweefsel gezwellen, nachtmerries, fobieën, angsten en hyperactieve kinderen.

 

Verzorging:  Prehniet kan in principe op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Heldere prehniet stenen, zoals in sieraden, kunnen beter niet opgeladen worden met (fel) zonlicht want daar kan de steen kleur door verliezen. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen:  Prehniet kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur direkt op de huid.Leg de steen op de lever, alvleesklier en de dunne darm om de vetafbraak te versnellen.

Chakra:  Hart chakra (4e)Sterrenbeeld:  Weegschaal

Chemische eigenschappen:  Samenstelling: Ca2Al2Si3O10(OH)2, hardheid: 6-6,5 & dichtheid: 2,8-3.

Prehniet hanger

Art.nr. 33

2,5 cm

€ 6,50