Maak je eigen mala

Een mala is een Tibetaanse gebedsketting en wordt gebruikt om mantra’s te tellen tijdens het mediteren.      Een mala heeft traditioneel 108 kralen, wat een heilig getal is. Wanneer je 1+0+8 optelt kom je uit bij het     getal 9, dit is het getal van voltooiing. Wanneer je alle 108 kralen en dus 108 mantra’s hebt gehad, is je routine voltooid.

 

Hoe werken mantra’s en mala’s?

 

Een mantra is een woord, zin of geluid dat je herhaald tijdens een meditatie die je helpt om te concentreren.    Je kunt een mantra tijdens een meditatie maar ook in het dagelijks leven opzeggen.              

Maar tijdens een meditatie is het opzeggen van een mantra het meest effectief. 

Om de mala te gebruiken leg je de mala over je middelvinger of ringvinger heen. Vervolgens zeg je de mantra op en gebruik je je duim om één kraal door te schuiven. Het is wel de bedoeling dat je het echt 108 keer herhaalt. 

Je begint altijd met de kraal links van de gurukraal, de grootste kraal in de mala. Je slaat de gurukraal dus over, die markeert het begin en het eindpunt. Je eindigt dan ook bij de kraal vóór de gurukraal. Traditioneel begin je dus altijd aan de linkerkant van de gurukraal. Er wordt ook gezegd dat bij iedere meditatie waarbij je 108 mantra’s hebt opgezegd, de mala extra energie krijgt. Hoe vaker je de mala gebruikt, hoe krachtiger zij dus wordt.

Door iets vaak te herhalen programmeer je jouw hersenen om ermee aan de slag te gaan en erin te gaan geloven. Zo kan een simpele mantra heel effectief zijn op ieder willekeurig moment.  

 

Tijdens deze workshop leer je een mala knopen op de traditionele wijze.

Je kunt u kiezen voor edelsteen kralen in de kleuren die u wenst.

Iedere edelsteen heeft zijn eigen werking en kracht waar mee je mag werken.   

Alle kralen en draad zijn bij de prijs inbegrepen. Alleen de hanger die eraan komt te hangen kunt u zelf maken of uitkiezen in de winkel en zal apart berekend worden.

Datum: 25 april

Tijd :  10.00 tot 14.00 uur

Kosten : € 95,-

PHOTO-2019-12-02-14-18-34.jpg
kerst.jpg